Olej z czarnuszki

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni roboczych
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Olej z czarnuszki to produkt zaliczany do tak zwanych olejów tłustych. Najwięcej wartości zachowuje wtedy, kiedy podczas produkcji nie pozbawimy go naturalnych właściwości aromatycznych, czyli pozostawimy naturalne olejki eteryczne.

Jeśli chodzi o walory smakowe, jest to produkt o specyficznym smaku – niektórzy porównują go z tymolem. Może powodować lekkie drapanie w jamie ustnej po spożyciu.

Jakie właściwości ma olej z czarnuszki? Przede wszystkim jest bogaty w kwas gamma-linolenowy i fitosterole. Obecne w nim są także nigellina i nigellon. Dzięki tym substancjom olej zachowuje wszystkie swoje atrybuty. Co więcej zawiera całe zastępy witamin: F, E i K. Dlatego też oprócz walorów smakowych niezwykle często jest wykorzystywany w kosmetyce.

A pradziadek Staszek mawiał, że jest dobrym straszakiem na bakterie, więc wszyscy, a przede wszystkim rodzice powinni się z nim zaprzyjaźnić

 

Skład oleju z czarnuszki:

Olej z czarnuszki 100, 200, 500 (ml)

 

 

 

Wartość odżywcza

w 100 g

w porcji 1 łyżeczka – 4 g

% RWS w porcji

Wartość energetyczna

3700 kJ/900 kcal

148 kJ/36 kcal

2,00%

Tłuszcze

100 g

4 g

6,00%

W tym

 

 

5,00%

Kwasy tłuszczowe nasycone

16 g

1 g

 

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

26 g

1 g

 

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

58 g

4 g

 

Węglowodany

0 g

0 g

0,00%

W tym cukry

0 g

0 g

0,00%

Białko

0 g

0 g

0,00%

Sól

0 g

0 g

0,00%

 

Olej przygotujemy sposobem zimnego tłoczenia (w ok. 35˚C) ze specjalnie wyselekcjonowanych dla ciebie ziaren dopiero po otrzymaniu twojego zamówienia, abyś miał pewność, że jest naprawdę świeży. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl