Olej z czarnuszki

26,00 96,00 

Wyczyść
SKU: 58517 Kategoria: Tagi: , , ,
Pamiętaj, oleje tłoczymy dla Ciebie po Twoim zamówieniu. Są robione specjalnie dla Ciebie. Czas od zapłaty do wysyłki Twoich olejów to 5 - 7 dni roboczych.

Opis

Olej z czarnuszki to produkt zaliczany do tak zwanych olejów tłustych. Najwięcej wartości zachowuje wtedy, kiedy podczas produkcji nie pozbawimy go naturalnych właściwości aromatycznych, czyli pozostawimy naturalne olejki eteryczne.

Jeśli chodzi o walory smakowe, jest to produkt o specyficznym smaku – niektórzy porównują go z tymolem. Może powodować lekkie drapanie w jamie ustnej po spożyciu.

Jakie właściwości ma olej z czarnuszki? Przede wszystkim jest bogaty w kwas gamma-linolenowy i fitosterole. Obecne w nim są także nigellina i nigellon. Dzięki tym substancjom olej zachowuje wszystkie swoje atrybuty. Co więcej zawiera całe zastępy witamin: F, E i K. Dlatego też oprócz walorów smakowych niezwykle często jest wykorzystywany w kosmetyce.
A pradziadek Staszek mawiał, że jest dobrym straszakiem na bakterie, więc wszyscy, a przede wszystkim rodzice powinni się z nim zaprzyjaźnić ?

Skład oleju z czarnuszki:

Olej z czarnuszki 100, 200, 500 (ml)
Wartość odżywcza w 100 g w porcji 1 łyżeczka – 4 g % RWS w porcji
Wartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal 148 kJ/36 kcal 2,00%
Tłuszcze 100 g 4 g 6,00%
W tym 5,00%
Kwasy tłuszczowe nasycone 16 g 1 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 26 g 1 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 58 g 4 g
Węglowodany 0 g 0 g 0,00%
W tym cukry 0 g 0 g 0,00%
Białko 0 g 0 g 0,00%
Sól 0 g 0 g 0,00%

Olej przygotujemy sposobem zimnego tłoczenia (w ok. 35˚C) ze specjalnie wyselekcjonowanych dla ciebie ziaren dopiero po otrzymaniu twojego zamówienia, abyś miał pewność, że jest naprawdę świeży.

Informacje dodatkowe

Pojemność

100 ml, 200 ml, 500 ml

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z czarnuszki”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *